Nederlands
Home Herkomst

Herkomst van Double True extensions

Double True is een 100% natuurproduct waarbij wij voor het gehele proces verantwoordelijk zijn, van het allereerste begin tot de levering in de salons. Dit zorgt ervoor dat we in staat zijn om topkwaliteit tegen een eerlijke prijs te kunnen bieden. Met de hairextensions van Double True onderscheid jij je met kwalitatieve services die het rendement van jou salon enorm zal verhogen.

100% Indian Tempel Haar

De Double True hair extensions komen uit het tempelcomplex Tirumale Tirupati in het zuiden van India. Jaarlijks komen er miljoenen pelgrims naar de tempel om te bidden voor hun zielenheil. Voordat de pelgrims toegang krijgen tot de meest heilige plek van het complex ontvangen zij een gratis scheerbeurt. Pelgrims zien het afscheren van het haar als een godsdienstige plicht en doen dit geheel vrijwillig. In het verleden werd het haar via de zee of rivieren aan ‘Moeder Natuur’ terug geschonken. Tegenwoordig wordt het haar verzameld en verkocht, omdat er vanuit het westen veel vraag naar is. De tempel gebruikt de opbrengst voor gratis eten en onderdak. Daarnaast zorgt de tempel voor gratis scholing en financieren zij de ziekenhuizen. Elke pelgrim offert minstens één keer in zijn of haar leven het haar aan de god Venkateswara. Door het haar aan de god Venkateswara te offeren danken zij hem voor hun geboorte of hopen de pelgrims dat hij hen geneest. 

100% Remy Hair

Enkel het beste haar voldoet aan de strenge kwaliteitsnormen van Double True. Alle extensions zijn van 100% remy double drawn haar met natural ends en een natural straight structuur. Natural ends houdt in dat de extensions een aantal centimeter langer zijn dan wordt aangegeven. Hierdoor verlies je geen lengte bij het knippen van het haar. Het haar wordt voor het scheren ingevlochten, hierdoor liggen de haren gegarandeerd in dezelfde richting. Doordat de haarschubben in dezelfde richting lopen schuren ze niet langs elkaar. Hierdoor ontstaan er minder snel knopen of klitten in het haar. Double drawn betekent dat het haar vol is vanaf de aanzet tot in de punt. De haar extensions worden op authentieke wijze geproduceerd en met de hand geselecteerd. Tijdens een unieke slow-colouring methode worden de extensions op kleur gebracht en in de buitenlucht gedroogd. Het haar krijgt zo een mooie natuurlijke kleur en blijft lang intact.

Haarstructuur Natural Straight

Double True hair extensions zijn uitsluitend gemaakt van 100% echt haar uit India. Indiaas haar is sterk vergelijkbaar met Europees haar. Het haar is steil met een lichte natuurslag. Dat komt het meest overeen met Europees haar. Tempelhaar wordt in vlechten afgeschoren en Remy gesorteerd. Chinees haar is daarentegen qua structuur niet heel erg geschikt voor ons eigen Europees haar. Het haar wordt verkocht onder de haarstructuur straight dat betekent dat het haar steil is en vertoont nauwelijks tot géén natuurslag. Chinees haar is ook aanzienlijk dikker dan Europees haar. daarom wordt er een laag van het haar verwijderd. Hierdoor wordt het haar dunner. Om het haar weer in takt te brengen wordt er een siliconen coating toegevoegd. Daarnaast wordt het haar niet vaak vrijwillig afgestaan. Dat geldt ook voor extensions van Russische afkomst. Naast dat Russisch haar niet vaak vrijwillig wordt afgestaan is deze haarstructuur juist het tegenovergestelde van Chinees haar, fijn en dun. Hierdoor komt Russisch haar niet overeen met Europees haar.

“Double True is een 100% natuurproduct waarbij we voor het gehele proces verantwoordelijk zijn, van het allereerste begin tot de levering in de salon. Dit zorgt ervoor dat we in staat zijn om topkwaliteit tegen een eerlijke prijs te kunnen bieden.”